Over De Bult

de-bult-logo-def-72dpi240x126Dromen over Groen
In de zomer van 2012 heeft de dorpsraad van Nieuwe Wetering deelgenomen aan het project 'Dromen over groen'. Dit project is een initiatief van de gemeenten Teylingen, Zoeterwoude en Kaag en Braassem i.s.m. de provincie Zuid-Holland, boeren en inwoners. Het doel is om op korte termijn, wensen en aanbod aan elkaar te koppelen en op langere termijn te komen tot een klantgericht natuurbeleid. Daar begon dus het dromen ...

Maar wat zijn dan onze dromen?
Wij willen onder de noemers 'Maak van de nood een deugd' en 'Natuurbeleving in en om het dorp', de strook tussen de HSL en Nieuwe Wetering leefbaar maken. De bulten gras en struiken omtoveren tot een natuurbelevingstuin. Een gebied waar genoten kan worden van de natuur door iedereen. Een waterspeeltuin voor kinderen, een pluktuin, een tuin met bankjes waar genoten kan worden van natuur, vogels, vlinders bijen en bloemen. Door het plaatsen van de juiste bomen kan er een filter voor het fijnstof en het geluid van de A4 en HSL worden gemaakt. Wij maken dus van de nood een deugd.
Van dromen naar realiseren
Zomer 2014: genoeg gedroomd! Genoeg gedacht! Genoeg afspraken gemaakt! Nu gaan we realiseren. Volg de vorderingen op deze website, op facebook en via twitter. 
Herfst 2014: De hoofdstructuur is aangelegd en de Vlinderidylle is ingezaaid. Wat een metamorfose! Nu gaan we in dezelfde versnelling door met de aanplant. Komend voorjaar zal Natuurbelevingstuin De Bult een groen en fleurig jasje aantrekken.