Mooie wilgentunnel!

conf 14 DSC 0942Aan de slag met zaag, bijl en snoeischaar. Sleuren met grote dikke takken en met stapels wilgentenen. Dat is behoorlijk stoer hoor, voor de jonge meiden en knullen die zaterdag een echte tunnel van wilgentakken kwamen bouwen op De Bult. Kracht, precisie, doorzettingsvermogen, samenwerking en enthousiasme … ze gooiden het allemaal in de strijd om een te gek gave tunnel aan te leggen tussen de picknickplaats en de pluktuin, dwars door de bosjes heen. 

Lees meer...

Wilgentenen verzamelen

Wilgen snoeien 7 janOp zaterdag 7 januari zullen de vrijwilligers van het Eerste Stuk hun wilgen gaan snoeien en wij mogen voor De Bult de wilgentenen hebben. Een mooie wilgentenentunnel staat al vanaf het begin op ons verlanglijstje dus hier zijn we heel blij mee! In ruil daarvoor gaan wij de koffie en thee verzorgen met wat lekkers. Aan het eind van de ochtend wordt er door vrijwilligers van het Eerste Stuk gezorgd voor soep (brood zelf meenemen).
Kom je meedoen met het uitzoeken van de wilgentakken? We hebben stevige staande takken nodig en soepele takken waar we mee kunnen vlechten. De takken die we kunnen gebruiken moeten we van het Eerste Stuk naar De Bult vervoeren.

Wat hebben we concreet nodig op 7 januari?
* 6 tot 8 mensen die wilgentenen uitzoeken, op aanhangers leggen en op De Bult neerleggen;
* Een auto met aanhanger om takken te vervoeren;
* Twee cakes om bij de koffie te delen;
* Twee vrijwilligers die een thermoskan koffie meebrengen.

Lees meer...

Stelletje harken!

conf foto 1 400Een flink stelletje vrijwillige ‘harken’ is aan de slag geweest om al het maaisel van de Vlinderidylle af te voeren. Waarom dat nodig is? Dit afvoeren van het maaisel is van groot belang voor een goede ontwikkeling van de Idylle, want een voedselarme bodem is voor de ingezaaide bloemen en planten nodig om zich optimaal te kunnen vermeerderen. Als we al het maaisel zouden laten liggen, dan wordt de bodem steeds voedselrijker en zullen deze planten voor vlinders, bijen en mensen het steeds minder goed doen. Een belangrijke klus dus! Dank weer aan alle vrijwilligers.

Lees meer...

Nationale Natuurwerkdag, óók op De Bult

conf foto 1 400Dank aan de harkers, de gravers, de planters, de schoffelaars, de opruimers, de koffiemakers en de soepkokers! Dank dus aan Aad en aan Aad, aan Kitty, aan Wendy, aan Anneke en aan Hanneke, aan Bregt, aan Chris en aan Chris, aan Cees, aan Peter, aan Manon, aan Jan-Willem en aan Jan, aan Silke, aan Leo en aan Fay, aan Sten, aan Nicole en aan Mirjam, die letterlijk in zon, wind en regen (of in de keuken) het natuurleven op De Bult dit najaar een extra boost hebben gegeven.

Dank aan de harkers, de gravers, de planters, de schoffelaars, de opruimers, de koffiemakers en de soepkokers! Dank dus aan Aad en aan Aad, aan Kitty, aan Wendy, aan Anneke en aan Hanneke, aan Bregt, aan Chris en aan Chris, aan Cees, aan Peter, aan Manon, aan Jan-Willem en aan Jan, aan Silke, aan Leo en aan Fay, aan Sten, aan Nicole en aan Mirjam, die letterlijk in zon, wind en regen (of in de keuken) het natuurleven op De Bult dit najaar een extra boost hebben gegeven.

Lees meer...

Ouder & Kind ‘vakantie-help-speel-kampvuur-avond’

conf foto 1 400Het was gisteren een heerlijke avond om op De Bult te zijn! Dat hadden door de weersberichten niet veel mensen verwacht, dus er was slechts een klein groepje ouders met hun kinderen aanwezig. Maar wat hebben die het naar hun zin gehad zeg! Volgende keer dus gewoon komen hoor! En mocht het kampvuurtje dan toch in het water vallen? Nou, dan maken we gewoon met elkaar een afspraak om dat op een ander moment in te halen. Die vuurplaats loopt niet weg. En die marshmallows ook niet.

Wat ook zo fijn is: er is een hoop werk verricht en ook de picknicktafels die 'spontaan' van plaats en houding waren veranderd staan weer netjes op hun plek.

Lees meer...