1024 uitnodiging snoeiworkshop 2012 02 20Op zaterdag 20 februari zal er een werkzaterdag zijn op De Bult van 10-14 uur, met als extra accent het snoeien van de fruitboomgaard.

Vorig jaar heeft Frans Jansen, Hovenier, ons al de fijne kneepjes uitgelegd van het snoeien en ook dit jaar zal hij dit dmv een praktijkworkshop doen. Er zijn dus twee activiteiten die dag op de Bult. Het voorjaars klaarmaken van de Bult, denk aan het onkruidvrij maken van de snertplek en rondom de speeltoestellen, onkruid wieden rond de rustkuil, het opruimen van zwerfvuil en de snoeiworkshop van Frans Jansen.

Tijdens deze workshop vertelt hij o.a. wetenswaardigheden over de mooie fruitrassen die hij heeft aangeplant en over hoe deze onderhouden moeten worden, zodat we op een mooie oogst kunnen rekenen. Natuurlijk gaan we dit meteen in de praktijk brengen met de snoeischaar in de hand.

Kledingadvies: wind- en waterdicht (vooral ook voor je voeten!) en het moet tegen een stootje kunnen.

Meebrengen voor zover je die hebt: (werk)handschoenen, snoeischaar, takkenschaar, snoeizaag.

Kosten: voor vrijwilligers van De Bult is deze workshop gratis. Voor andere geïnteresseerde vragen we een kleine bijdrage van € 5,- 

Aanmelden: Graag voor zaterdag 13 februari laten weten of je wilt deelnemen aan de workshop of gewone werkdag op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor koffie, thee en fris wordt gezorgd. Lunchpakket zelf meenemen maar wordt door ons aangevuld met een kop soep.

We kijken er naar uit je te zien op zaterdag 20 februari.