conf 14 DSC 0942Aan de slag met zaag, bijl en snoeischaar. Sleuren met grote dikke takken en met stapels wilgentenen. Dat is behoorlijk stoer hoor, voor de jonge meiden en knullen die zaterdag een echte tunnel van wilgentakken kwamen bouwen op De Bult. Kracht, precisie, doorzettingsvermogen, samenwerking en enthousiasme … ze gooiden het allemaal in de strijd om een te gek gave tunnel aan te leggen tussen de picknickplaats en de pluktuin, dwars door de bosjes heen. 

Was het spelen? Was het werken? Maakt niet uit: het was LEUK! In het begin was het voor sommige kinderen nog even afwachten. Als je nog nooit zoiets hebt gedaan, dan is het moeilijk inschatten of het echt wel zo leuk is als er beweerd wordt. Maar de stemming sloeg al gauw om toen ze zagen wat de bedoeling was. De schouders werden er letterlijk en figuurlijk onder gezet. En wie af en toe een kleine pauze nodig had klom even de klauterpiramide in om daarna weer stevig aan de slag te gaan.

De takken die we kregen van de vrijwilligers van het Eerste Stuk, na het knotten van de wilgen, waren alvast gesorteerd door de vrijwilligers van De Bult. De lange, dikke takken waren voor het vormen van de  boog en de dunne twijgen werden gebruikt om er horizontaal doorheen te weven. Voor de kinderen kwamen hadden de vrijwilligers al een beginnetje aan de tunnel gemaakt. Dat zag er veelbelovend uit en zo konden de kinderen van o.a. Scouting 63 uit Leimuiden, maar ook andere kinderen uit de omgeving meteen aan de slag. Alle volwassenen waren flink onder de indruk van het enthousiasme en het doorzettingsvermogen waarmee ze dat deden. Een van de kinderen wilde niet eens gaan lunchen, omdat ze niet wilde stoppen met werken!

Het resultaat mag er zijn. Wat een prachttunnel is het geworden. Elke keer dat we die zien zullen we denken aan deze fantastische winterdag waarop  jong en oud samen de handen uit de mouwen hebben gestoken om dit te realiseren.

We kijken allemaal uit naar het moment waarop de eerste blaadjes aan de tunnel beginnen te groeien dit voorjaar. En deze zomer zal er flink gebruik van de tunnel gemaakt gaan worden, want dan wordt het op De Bult nog veel leuker. We zijn immers nog bezig met onze crowdfundingcampagne voor de uitkijktoren! Ken je die nog niet? Wil je daar jouw stukje aan bijdragen? Ga dan gauw kijken op: https://www.voorjebuurt.nl/campaigns/debult/#description Want dat de toren er komt is inmiddels zeker, maar iedereen is ook heel enthousiast over de uitbreidingen die we meteen willen toevoegen: het klauterweb, de klimmuur en de brandweerpaal. Bouw mee!

Klik op de foto's voor een grotere weergave