De pomp, de pergola en de fietsenstalling

00 Pergola MirjamLoop naar de pomp! Een bekend spreekwoord dat misschien niet zo aardig klinkt, maar in dit geval moet je dat gewoon maar eens doen. Bij de waterspeelplek staat sinds deze week een rustieke waterpomp. Een fantastisch cadeau van Gebr. v.d. Poel b.v. uit Oud Ade. Hij is al meteen in gebruik genomen door de kinderen die zich er heerlijk vies mee hebben gemaakt ... Heel erg bedankt voor dit mooie cadeau Gebr. v.d. Poel!

En als je dan naar de pomp bent gelopen, loop dan meteen even door naar de pergola. Het is absoluut de moeite waard om daar eens naar te gaan kijken. Wat een eyecatcher deze pergola die Marco Tuinenbreijer speciaal heeft ontworpen en gebouwd bij de ingang van de rustkuil. Ronduit prachtig! Complimenten Marco!

Lees meer...

Houtsnippers, houtsnippers en nog eens houtsnippers …

HoutsnippersoproepWie helpt ons aan heel veel houtsnippers?!

De Bult heeft met spoed een houtsnipperdonor nodig. Er zijn prachtige paden aangelegd en binnenkort begint er van alles te groeien en te bloeien. Mooie picknicktafels zijn geplaatst en ook hele gave, natuurlijke ‘fietsenrekken’. Die moet je trouwens komen bekijken, zo mooi zijn ze! Meer meubilair en speeltoestellen zijn in aantocht. We werken hard om dit voorjaar het terrein op en top gebruiksklaar te maken voor wandelaars, spelers, sporters, picknickers en uitrusters.

Alleen … de grond zelf is op veel plaatsen nog behoorlijk drassig. Hier en daar hebben we echt een robuuste laag houtsnippers nodig, zodat we straks in het voorjaarszonnetje de kaplaarzen kunnen vervangen door teenslippers. Elke houtsnipperdonatie is van harte welkom.

Ben jij of ken jij een (grote) houtsnipperdonor? Graag een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor overleg. Het delen van dit bericht stellen we ook erg op prijs! 

 

Nieuw leven op De Bult

DeLaatsteBoomMetPietKleinEnFransJansenDe herfst is niet bij uitstek het seizoen om nieuw leven te melden. Toch heeft De Bult in de afgelopen twee weken heel veel nieuwe bewoners gekregen: bomen, struiken en grassen. Vanaf nu strekken zij hun wortels uit in de Bultse bodem om straks in het voorjaar de pracht van hun bloesem en hun bladeren met ons te delen.

Hoveniers Frans Jansen (www.hoogstamboomgaard.nl) en Paul Klein met zijn medewerkers (Paul Klein Hoveniers uit Roelofarendsveen) hebben deze weken flink de handen uit de mouwen gestoken. En wat een prachtig werk hebben ze afgeleverd!  Een paar namen van de nieuwe bewoners: populieren, krentenboompjes, verschillende soorten fruitbomen, linden, verschillende soorten esdoorn, Japanse kersenbomen, hulsthagen, bessenstruiken, vlinderstruiken, rozenbottels, wilde rozen en diverse soorten grassen. De nieuwe aanplant in cijfers: 708 bomen, 875 struiken, 120 haagplanten, 1040 grassen.

Lees meer...

Verlanglijstje

Wat heb jij van Sinterklaas gekregen dit jaar? En had je dat ook gevraagd? De Wet van Sinterklaas zegt: “Als je niet vraagt wat je wilt hebben, dan krijg je iets anders”. Of niets natuurlijk … Je zal dus je verlanglijstje bekend moeten maken, anders weet niemand wat je wensen zijn. De feestmaand is nog niet voorbij, we zijn nog volop in de cadeaustemming. En misschien ben jij of is jouw bedrijf zelfs in een gulle stemming. In dat geval … De Bult heeft ook een verlanglijstje. De natuurbelevingstuin is dolblij met iedere bijdrage, klein of groot. Om een beeld te geven van wat er zoal nodig is en wat dat dan kost hier:
 
Het verlanglijstje van De Bult
(picknick)meubilair voor de picknickplaatsen 
borden bij de ingangen (een sponsor heeft zich gemeld voor een gedeelte hiervan)
Social Sofa voor de jeugd (2x) 
prullenbakken
hondenpoepzakjes
overkapping (doek inclusief palen) t.b.v. workshops 
kruiwagens 
persoonlijke beschermingsmiddelen (handschoenen, kniebeschermers, etc.) 
ladders 
snoeischaren 
takkenzagen
harken 
bladerharken 
emmers 
afvalgrijpers
 
Speelaangelegenheden: 
waterspeeltuin 
wiebelbrug
ondersteboven wereld (= heel groot klimnetrek)
tipi
 
Uitkijktoren: 
1-laags model met aan de ene kant een trap naar boven (incl. leuningen) en aan de andere kant een groot speelklimnet.
 
Meubilair Rustkuil:
6 banken
6 stoelen
6 krukjes cq. tafeltjes
 
Contact met de penningmeester kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Er worden bergen verzet op De Bult

De Bult aanleg - overleg in de Rustkuil DSC 5726 1024x681

Ken je dat gevoel? Dat gevoel wanneer de plannen in je hoofd en je uitgewerkte ideeën plotseling werkelijkheid worden? Dat gevoel overviel ons afgelopen vrijdag toen we de vorderingen van het grondwerk op De Bult gingen bekijken.

Eindelijk! Na ruim twee jaar voorbereiding door de initiatiefnemers begint nu het ‘echte werk’. Onder het toeziend oog van regisseur Kees Uit den Boogaard tovert voorman Berrie Klein met zijn mannen van Loonbedrijf Gebr. Van der Poel op basis van ons ontwerp de begroeide molshopen om naar de structuur van een waanzinnige natuurbelevingstuin.

 

Lees meer...