De Vlinderidylle is officieel geopend!

conf foto 1 400Samen met De Vlinderstichting en Stichting Groen Licht hebben we vandaag de Vlinderidylle geopend.

Er was koffie en thee met heerlijke, door Floor Karstens gebakken, vlinderkoekjes. Er waren wetenswaardigheden over rupsen, poppen en vlinders. Er was een kleurig nieuw informatiebord en een onthulling. Er waren heel veel Koolwitjes die nu allemaal op De Bult wonen!
Uiteindelijk probeerde een grote, grijze regenwolk de feestvreugde nog wat te vergroten, maar dat werd door ons verkeerd begrepen ... wij gingen er allemaal vandoor ;) Het vlinderspel houden de kinderen dus nog tegoed voor een zonnige dag.

Lees meer...

Vlinderpakket gewonnen!

conf foto 1 400Colin was een van de winnaar van de vlinderpakketten die we ter beschikking konden stellen bij de opening va de Vlinderidylle. De verwondering op zijn gezicht ... daar gaat het om hè?!
Veel plezier met de vlindertjes Colin!

Opening Vlinderidylle op zaterdag 18 juni

Websitefoto opening Vlinderidylle De BultDe lente. We zijn er alweer aan gewend. We hebben zelfs al een beetje zomer gevierd. De natuur maakt een groeispurt door. Dit is het tweede voorjaar sinds het inzaaien van de Vlinderidylles op De Bult. Wie ‘natuur maakt’ moet geduld hebben. En geduld hebben we wel hoor, bij Stichting Natuurbelevingstuin De Bult. Dat hebben we echt. Maar soms proberen we de planten en de bloemen ook weleens de grond uit te kijken. We hebben namelijk zin in een feestje!

Feest
Dat feestje gaat er hoe dan ook komen. We gaan, samen met De Vlinderstichting en Stichting Groen Licht, de Vlinderidylle officieel openen. Op zaterdag 18 juni om 15 uur. Datum en tijdstip hebben we zo gekozen dat we de meeste kans maken op mooie bloemen en vlinders. Kom je de natuur en de zomer meevieren? 

Lees meer...

De Bult is Vrijwilligersorganisatie van 2015!

conf 01UitreikingVrijwilligersprijs20160106 512Natuurlijk, met de nominatie waren we al heel erg blij. Maar we verkeerden in zeer goed gezelschap op de respectabele lijst met mooie vrijwilligersorganisaties uit Kaag en Braassem. Des te leuker was het toen bleek dat De Bult werd uitgeroepen tot Vrijwilligersorganisatie van het jaar 2015. Dank daarom aan de mensen die de moeite hebben genomen om De Bult te nomineren.

De jury zegt in haar rapport:
“De bestuurders van Natuurbelevingstuin de Bult, allemaal vrouwen, hebben een enorm doorzettingsvermogen. Deze dames staan letterlijk met de voeten in de klei om de tuin tot een mooie verblijfsplaats van iedere bezoeker te maken. Voorafgaand hebben ze andere paden bewandeld om het tot de mooie plek die het nu is te maken. Verschillende taaie procedures moesten doorlopen worden, inclusief gemeentelijke, dat heeft ze niet weerhouden. We kunnen hier echt spreken van girlpower.”

Lees meer...