Gedrag op De Bult

 


Vanaf de eerste ideeën die we hadden voor de natuurbelevingstuin, was het heel duidelijk dat De Bult een plaats moest worden voor alle leeftijdsgroepen. En wij zijn heel erg blij dat we inderdaad mensen van alle leeftijden zien recreëren op De Bult. Toch is het voor ons ook een zorgpunt of dit allemaal wel op een goede manier samengaat. In en om de tuin, bezoekers en omwonenden, zouden geen last van elkaar mogen ondervinden. We willen iedereen de gelegenheid geven om te genieten van wat De Bult te bieden heeft. En dat kan prima als iedereen rekening houdt met elkaar en elkaar de ruimte geeft.

Vóór alles moet De Bult een omgeving zijn en blijven waar kinderen veilig kunnen spelen. Dat zou de zorg van iedere bezoeker van 12+ moeten zijn: gedraag ik mij in de tuin zo dat het hier een veilige plaats is voor kleine kinderen? Dit betekent dat alle plaatsen en meubilair in de tuin vrij moeten zijn van zwerfafval en vernielingen.

Neem je iets mee naar de tuin om daar te nuttigen? Kleine moeite om de lege verpakkingen weer mee terug te nemen. Lukt dat door omstandigheden niet? Gooi het dan in één van de afvalbakken.

 

Ga je wandelen met je hond in de tuin maar lopen er ook andere mensen? Dan graag je hond aangelijnd houden. Veel kinderen maar ook volwassen zijn bang voor een onbekende hond. En vergeet de uitwerpselen niet op te ruimen.

 

In het weekend met een groep vrienden een kampvuurtje maken in de vuurplaats? Top! Maak het gezellig samen, want daar hebben we de vuurplaats onder andere voor aangelegd maar laat jullie plezier niet het verdriet van omwonenden en andere gebruikers van de tuin zijn. Hou het veilig maak geen kabaal, laat geen troep achter en verbrandt geen eigendommen van De Bult.

 

Ook de pluktuin is voor het gebruik van iedereen. Maar pluk de bloemen of het fruit met enige voorzichtigheid. Laat de planten zelf staan.

Boven alles is de natuurbelevingstuin een plaats waar de natuur zélf zich veilig moet voelen. Zonder natuur geen natuurbelevingstuin! De eend, de merel, de mees die haar eieren uitbroedt moet dat in alle veiligheid kunnen doen. Wij vragen van elke bezoeker zich hier bewust van te zijn en zich daarnaar te gedragen.

Alleen op deze manier zal Natuurbelevingstuin De Bult nog veel jaren voor heel veel mensen een groot plezier zijn.